Muziekweb

Muziekweb

Muziekweb heeft sinds 1961 een collectie opgebouwd van 600.000 cd’s, 300.000 lp’s en 30.000 muziek-dvd’s (dat is samen goed voor zo'n zeven miljoen tracks!). De site is een bron van informatie over muziek die de afgelopen vijftig jaar in Nederland is uitgebracht, en een ideale plek om meer muziek te leren kennen.

In de bibliotheek

Bibliotheek Huizen Laren Blaricum heeft toegang tot Europa’s grootste muziekcollectie met 6 miljoen tracks, 500 muziekstijlen, 100.000 componisten en uitvoerenden klassiek en 300.000 artiesten en bands. Van Bach tot Coldplay. Iedere week komen daar nog eens 300 nieuwe cd’s bij.

Deze tracks zijn allemaal digitaal te beluisteren in onze bibliotheek via www.muziekweb.nl/luister. Het aanbod omvat diverse muziekstromingen: popmuziek, klassiek, jazz, wereldmuziek, Nederlandstalige muziek, etc. Daarnaast biedt Muziekwebluister een schat aan informatie over albums, artiesten en genres.

CD's, LP's en muziekDvd's
Via de catalogus kun je ook fysieke cd’s, vinyl en muziekdvd’s aanvragen. Titels uit de provincie zijn uiteraard ook aan te vragen. Bijna alle muziek is via Muziekweb aan te vragen. Het lenen van een cd of lp  kost 2,85 euro per cd/lp (het leengeld van boxsets wordt berekend aan de hand van het aantal cd's) en het lenen van een muziek-dvd 3,85 euro per dvd.

Hoe vraag je een cd aan op Muziekweb en hoe komt deze cd bij de bibliotheek en uiteindelijk bij jou?

U reserveert de cd’s die u graag wilt lenen op de website van Muziekweb. Zodra de cd’s zijn gearriveerd in de bibliotheek krijgt u een berichtje per e-mail. U kunt de website van Muziekweb bezoeken:

  • Ga naar de homepage van muziekweb.nl.
  • Ontdek ook de handige muziekwebwijzers: kies uw eigen muziekstijl
  • Na aanmelding kunt u inloggen bij "mijn muziekweb". (Log hier in met het pasnummer van uw bibliotheekpas en uw postcode om van alle mogelijkheden van Muziekweb gebruik te maken.)

Leenvoorwaarden

Aan het lenen van cd’s/dvd’s zijn kosten verbonden. Voor deze service dient u wel te beschikken over een eigen e-mailadres! U ontvangt namelijk een e-mail als het gevraagde materiaal bij de vestiging van uw keuze [Huizen of Laren] is binnengekomen. De leentermijn bedraagt 3 (drie) weken en kan niét worden verlengd.

De video laat zien wat er gebeurt als u een cd op Muziekweb aanvraagt.