Taalcafé Huizen en Laren

De bibliotheek Huizen en Laren biedt ruimte aan anderstaligen om in een ongedwongen en gezellige setting met vrijwilligers één-op-één of in groepsverband te praten over zaken van alledag, zoals je ook in een café zou doen, om zich zo te bekwamen in het Nederlands.

Samen leven is ook samen spreken. Veel anderstaligen willen graag beter Nederlands leren spreken en verstaan, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Taalcursussen zijn er genoeg, maar veel deelnemers ontmoeten vaak te weinig Nederlanders waarmee ze de taal kunnen oefenen.

Taalcafé Huizen en Laren

De bibliotheek Huizen en Laren biedt ruimte aan anderstaligen om in een ongedwongen en gezellige setting met vrijwilligers van Gilde SamenSpraak (Gilde Gooi Noord) en Versa Welzijn één-op-één of in groepsverband te praten over zaken van alledag, zoals je ook in een café zou doen, om zich zo te bekwamen in het Nederlands.

Iedereen kan zo binnen lopen, zonder voorafgaande aanmelding. Anderstaligen en Nederlanders delen zo taal en cultuur. Niet ergens achteraf in een aparte ruimte, maar juist midden in de bibliotheek, zodat alle bezoekers van de bibliotheek kennis kunnen nemen van deze uiterst actuele en voor de sociale cohesie in hun eigen dorp zo belangrijke activiteit. 

Let op!

In de schoolvakanties zijn er geen Taalcafe's