VoorleesKrachten

VoorleesKrachten lezen met regelmaat voor in woonzorghuizen en locaties voor dagbesteding voor ouderen.

De seniorenspecialisten van de drie samenwerkende bibliotheekorganisaties, Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum, Bibliotheek Gooi en meer (Bussum, Eemnes, Muiden, Naarden, Weesp, Wijdemeren) en Bibliotheek Hilversum, coördineren het werk van de vaste groep vrijwillige VoorleesKrachten. De voorleesactiviteiten komen tot stand in samenwerking met de activiteitenbegeleiders van de woonzorghuizen en locaties voor dagbestedingen. Het team VoorleesKrachten maakt gebruik van de speciaal samengestelde en gevarieerde collecties van de bibliotheken.

Contact

In goed onderling overleg wordt, afhankelijk van uw wensen, een programma opgesteld. Daarin wordt aangegeven hoe vaak, wanneer en door wie wordt voorgelezen. Regelmatig worden de ervaringen uitgewisseld.

Neem contact op met de seniorenspecialist van uw bibliotheek.

Voor Huizen, Laren en Blaricum, Bibliotheek
Huizen-Laren-Blaricum
info@bibliotheekhlb.nl
035-5257410 (Dasja Koot)

Voor Eemnes, Muiden, Muiderberg, Weesp en Wijdemeren (Loosdrecht, Nederhorst den Berg, Ankeveen, Kortenhoef)
Bibliotheek Gooi en meer

info@bibliotheekgooienmeer.nl

02944-12704 (Janet van Riemsdijk)

Voor Naarden en Bussum
035-697300 (Ria Klunder)

Voor Hilversum, Bibliotheek Hilversum
info@bibliotheekhilversum.nl
035-6212942 (Sjoukje Jukkema).


 

Het project VoorleesKrachten is een initiatief van de Stichting Thuis in Dementie en wordt vorm gegeven in samenwerking met de Gooische Bibliotheken.
Sinds de start van het project in 2014 zijn/worden we ondersteund door Stichtingen Brentano, Het R.C. Maagdenhuis, Doen, Lakeland foundation, stichtingen Vredenburgh & Theresia Spijker en het Regina van Geuns fonds.

 


Woord & Klank

Op de jaarlijkse Inspiratiedag voor het regioteam VoorleesKrachten van de Gooise bibliotheken in het najaar van 2016, maakten de vrijwilligers kennis met Judith Kamerman, docent, zangeres en dirigent van het Zang Onderwijs Ontmoeten door Zingen (ZOOZ) koor van vergeten liedjes.

Zie hier een filmverslag van de diverse workshops en interviews (mei 2017)


VoorleesKrachten, voorlezen in woonzorghuizen

VoorleesKracht Germa van Dijk leest wekelijks voor in twee woonzorghuizen: ’Ik geniet van de reacties, als ze even mijn hand pakken en zeggen dat het weer fijn was. En petje af voor de medewerkers in de woonzorghuizen!’