Wat is de VoorleesExpress?

"Ik ben erg trots op Karim omdat hij op school een leesniveau omhoog is gegaan. Ik ben blij dat ik hieraan heb kunnen bijdragen. Het is leuk om te zien dat Karim ook trots is op zichzelf en zijn zelfvertrouwen gegroeid is."

De VoorleesExpress is een leuk en laagdrempelig project voor kinderen tussen de 2 en 8 jaar om met lezen aan de slag te gaan op een speelse manier. Het is bedoeld voor kinderen die moeite hebben met taal en lezen en hierbij thuis extra ondersteuning kunnen gebruiken. Meer taalvaardigheid geeft kinderen betere kansen op school. Kinderen kunnen wennen aan boeken en verhalen, gaan boeken en lezen leuker vinden en gaan zelf meer lezen.

Ieder jaar verlaat 1 op de 5 kinderen in Nederland de basisschool met een taalachterstand.
De VoorleesExpress is een project waarbij we dit cijfer proberen terug te dringen door kinderen met een taalachterstand 20 weken lang, eenmaal per week thuis voor te lezen. Dit stimuleert de taalontwikkeling van de kinderen en verbindt mensen met verschillende achtergronden met elkaar.

De VoorleesExpress is begonnen in Utrecht maar is inmiddels uitgegroeid tot een landelijk project dat actief is in meer dan 20 steden in Nederland.

Vrijwilliger

Lijkt het je leuk je voorleeskwaliteiten in te zetten en ben je per direct beschikbaar?

Stuur dan een e-mail naar projectleider Dalila Bakir

Voorleesgezin

Ken jij een gezin dat een voorlezer kan gebruiken?

Doelstellingen

Dit zijn onze doelstellingen:

  • stimuleren van de taalontwikkeling van kinderen
  • verrijken van de taalomgeving bij kinderen thuis
  • ouders in staat stellen om op hun eigen manier de taalontwikkeling van hun kinderen te stimuleren
  • partnerschap tussen school en ouders versterken, zodat ze samen de verantwoordelijkheid nemen voor de ontwikkeling van kinderen en elkaar daarbij ondersteunen en versterken.

 

Sponsors bedankt!