Inloopspreekuren

van verschillende lokale maatschappelijke organisaties

Kom met de meest uiteenlopende vragen en voor praktische hulp naar een van onze inloopspreekuren van verschillende lokale maatschappelijke organisaties. Je hoeft geen afspraak te maken en de hulp is gratis. Je kan ons ook altijd bellen met vragen via 0355257410 (vestiging Huizen), 0355382612 (vestiging Laren). Of stuur een e-mail

Agenda inloopspreekuren

 • Computerspreekuur de Brassershoeve (SeniorWeb)

  Vragen over computer, laptop, tablet, smartphone of e-reader? Kom naar het gratis spreekuur van de Brassershoeve. (SeniorWeb)

  maandag 15 augustus 2022, van 10:00 tot 12:00

  Bibliotheek Huizen

 • Inloopspreekuur Stichting MEE

  Heb je een vraag over wonen, zorg, opvoeding, leren, werk of geldzaken? MEE Utrecht, Gooi & Vecht denkt met je mee. MEE geeft persoonlijk advies dat past bij jouw situatie. MEE denkt in oplossingen zonder...

  maandag 15 augustus 2022, van 14:00 tot 15:30

  Bibliotheek Huizen

 • Taalcafé Laren

  Wil je beter Nederlands leren spreken? Ontmoet je weinig Nederlanders? Dan ben je van harte welkom bij Taalcafé Laren

  donderdag 18 augustus 2022, van 10:30 tot 12:00

  Bibliotheek Brinkhuis Laren

 • Computerspreekuur de Brassershoeve (SeniorWeb)

  Vragen over computer, laptop, tablet, smartphone of e-reader? Kom naar het gratis spreekuur van de Brassershoeve. (SeniorWeb)

  maandag 22 augustus 2022, van 10:00 tot 12:00

  Bibliotheek Huizen

 • Inloopspreekuur Wijkbrandweer bibliotheek Huizen

  Heb je vragen over brandveiligheid, over CO2 melders en rookmelders? Wil je een gratis woningcheck of vluchtplannen in je woning bespreken? De wijkbrandweer ontmoet je graag in de bibliotheek Huizen.

  woensdag 24 augustus 2022, van 14:00 tot 15:00

  Bibliotheek Huizen

 • Taalcafé Laren

  Wil je beter Nederlands leren spreken? Ontmoet je weinig Nederlanders? Dan ben je van harte welkom bij Taalcafé Laren

  donderdag 25 augustus 2022, van 10:30 tot 12:00

  Bibliotheek Brinkhuis Laren


Wijkbrandweer

Heb je vragen over brandveiligheid in je woning, over rookmelders of wil je een gratis woningcheck? De wijkbrandweer ontmoet je graag in de bibliotheek Huizen of Laren.

Energiespreekuur

Hoe verduurzaam ik mijn woning? Welke subsidies zijn er? Vraag wat je wilt en HuizenDuurzaam zoekt het voor je uit. Kom naar de bibliotheek Huizen

Computerspreekuur

Vragen over computer, laptop, tablet, smartphone of e-reader? Kom naar het gratis spreekuur van de Computerhelpdesk Brassershoeve (SeniorWeb) in bibliotheek Huizen.

(financiële) administratie

Tobben met je (financiële) administratie hoeft echt niet want met de hulp van een goed geschoolde vrijwilligers van Humanitas krijg je daar weer greep op.

Inloopspreekuur Vrijwilligerscentrale BEL

Versa Vrijwilligerscentrale BEL is de schakel tussen vrijwilligers en maatschappelijke organisaties in het Gooi.  
Per 24 juni 2022 zijn er geen inloopspreekuren wegens zomervakantie.

ReconnAct

Tijdens het spreekuur van ReconnAct kunnen inwoners met vragen en advies rondom werk en (opnieuw) werk zoeken terecht. Met name inwoners met een uitkering in het kader van de Participatiewet.

Advies over werk, financiën en zorg

Voor vragen over zorgtaken, opvoeding, onderwijs, wonen, werk en inkomen zit de Stichting Mee voor je klaar. Of wil je gewoon iemand die meedenkt? Stichting MEE staat voor je klaar.

Advies over thuisadministratie, budgetteren en post

Vind je het moeilijk om je administratie bij te houden? Lees je moeilijk brieven? Kom naar het spreekuur van de Thuishulp van de Vrijwilligerscentrale.

PC Helpdesk Bel Laren

De PC HelpdeskBEL, gevestigd in het Brinkhuis Laren, is vanaf 24 januari 2022 weer elke werkdag geopend van 10.00-12.00 uur.

Sociaal wijkteam Laren

Heb je vragen voor jezelf of zorgen over een ander met betrekking tot zorg of welzijn, kom dan naar het spreekuur van het Sociaal wijkteam Laren.

Wijkagent Huizen

Heb je vragen over de veiligheid of de openbare orde in jouw wijk kom dan naar het spreekuur van de wijkagent in bibliotheek Huizen.

Let op!
Tijdens de zomervakantie zijn er geen inloopspreekuren. De inloopspreekuren van de Wijkagent Huizen starten weer vanaf dinsdag 9 september 2022.

Leerwerkloket Gooi en Vechtstreek

Van 18 juli t/m 28 augustus zijn er geen inloopspreekuren van het Leerwerkloket Gooi en Vechtstreek. Ze zijn wel op afspraak bereikbaar. Meld je aan via hun website en ze nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Taalcafé Laren

Wil je beter Nederlands leren spreken? Ontmoet je weinig Nederlanders? Dan ben je van harte welkom bij Taalcafé Laren.

Taal café Huizen

Gilde Taalcafé in bibliotheek Huizen is voor anderstaligen die beter Nederlands willen spreken.  

Sportief en Gezond

Voor al jouw vragen omtrent sport, bewegen en een gezondere levensstijl kun je bij Sportief en Gezond BEL terecht. 

Hulp bij het zoeken

Deze website toont het aanbod gericht op het ontwikkelen en versterken van digitale vaardigheden en varieert van een cursus, 1-op-1 begeleiding tot (online) tips om zelf te oefenen. Het gaat zowel om onderwijs, formeel, non-formeel en informeel aanbod. Met een paar klikken komt de telefonische, online en fysieke hulp snel naar voren.

Naar Informatiepunt


De Bibliotheek helpt je verder. Met cursussen voor computers en internet. Iedereen is welkom.

Handig maar ook lastig. Je kunt via de computer en op internet steeds meer regelen. Dat is handig. Maar ook lastig als je hier geen of weinig ervaring mee hebt. De Bibliotheek helpt je verder. Met cursussen voor computers en internet. Iedereen is welkom. Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek.

Klik & Tik

Met het nieuwe uitgebreide programma van Klik & Tik oefen je verder met het programma Klik & Tik. Het internet op. Je maakt kennis met verschillende leuke en handige websites en je leert stap voor stap hoe ze werken en wat je er zoal mee kunt.

Digisterker

In de cursus Digisterker leer je o.a. hoe je digitaal een afspraak maakt met de gemeente Huizen en hoe je toegang krijgt tot de sites van het UWV en de Belastingdienst. De cursus Digisterker helpt je op weg.

Veilig online

In de cursus Veilig Online leer je onder begeleiding van een docent, stap voor stap, hoe je veiliger kan internetten. Als je de cursus hebt gevolgd weet je bijvoorbeeld waar je op moet letten als je online boodschappen doet en geld overmaakt.

Oefenen.nl

Op de website Oefenen.nl kun je met video's, animaties en interactieve oefeningen leren over taal, rekenen, digitale vaardigheden, geld, opvoeding en gezondheid. Vaardigheden die je kunnen helpen in het dagelijks leven. Je kunt Oefenen.nl thuis en in de Bibliotheek gebruiken.