Inloopspreekuren

van verschillende lokale maatschappelijke organisaties

Kom met de meest uiteenlopende vragen en voor praktische hulp naar een van onze inloopspreekuren van verschillende lokale maatschappelijke organisaties. Je hoeft geen afspraak te maken en de hulp is gratis. Je kan ons ook altijd bellen via 035 - 525 74 10 (vestiging Huizen), 035 - 538 26 12 (vestiging Laren). Of stuur een e-mail

Agenda inloopspreekuren

 • Computerspreekuur de Brassershoeve (SeniorWeb)

  Vragen over computer, laptop, tablet, smartphone of e-reader? Kom naar het gratis spreekuur van de Brassershoeve. (SeniorWeb)

  maandag 5 december 2022, van 10:00 tot 12:00

  Bibliotheek Huizen

 • Inloopspreekuur Stichting MEE

  Heb je een vraag over wonen, zorg, opvoeding, leren, werk of geldzaken? MEE Utrecht, Gooi & Vecht denkt met je mee. MEE geeft persoonlijk advies dat past bij jouw situatie. MEE denkt in oplossingen zonder...

  maandag 5 december 2022, van 14:00 tot 15:30

  Bibliotheek Huizen

 • Inloopspreekuur wijkagent Huizen

  De wijkagent is voor de bewoners het eerste aanspreekpunt als het gaat over de openbare orde en veiligheid in jouw wijk. Dus heb je vragen over de veiligheid of de openbare orde in jouw wijk kom dan naar...

  dinsdag 6 december 2022, van 11:00 tot 12:00

  Bibliotheek Huizen

 • Inloopspreekuur Vivium Services Laren

  Heb je vragen op het gebied van wonen, welzijn en gezondheid kom naar het inloopspreekuur van Vivium Services. Zij kunnen je helpen bij het vinden van de juiste informatie en geven je advies over bijvoorbeeld...

  dinsdag 6 december 2022, van 14:00 tot 15:30

  Laren

 • Inloopspreekuur Toegankelijk Laren

  Heb je vragen omtrent het toegankelijk maken van Laren of wil je melding maken van een obstakel en weet je niet hoe je dat moet doen kom dan langs bij het inloopspreekuur van Toegankelijk Laren.

  woensdag 7 december 2022, van 10:00 tot 12:00

  Brinkhuis Laren

 • Inloopspreekuur Toegankelijk Laren

  Heb je vragen omtrent het toegankelijk maken van Laren of wil je melding maken van een obstakel en weet je niet hoe je dat moet doen kom dan langs bij het inloopspreekuur van Toegankelijk Laren.

  woensdag 7 december 2022, van 10:00 tot 12:00

  Brinkhuis Laren


Wijkbrandweer

Heb je vragen over brandveiligheid in je woning, over CO-melders en rookmelders of wil je een gratis woningcheck? De wijkbrandweer ontmoet je graag in de bibliotheek Huizen of Laren.

Naar agenda

Energiespreekuur

Hoe verduurzaam ik mijn woning? Welke subsidies zijn er? Vraag wat je wilt en HuizenDuurzaam zoekt het voor je uit. Kom naar de bibliotheek Huizen

Naar agenda

Computerspreekuur

Vragen over computer, laptop, tablet, smartphone of e-reader? Kom naar het gratis spreekuur van de Computerhelpdesk Brassershoeve (SeniorWeb) in bibliotheek Huizen.

Naar agenda

(financiële) administratie

Tobben met je (financiële) administratie hoeft echt niet want met de hulp van een goed geschoolde vrijwilligers van Humanitas krijg je daar weer greep op.

Naar agenda

Inloopspreekuur Vrijwilligerscentrale BEL

Versa Vrijwilligerscentrale BEL is de schakel tussen vrijwilligers en maatschappelijke organisaties in het Gooi.  

Naar agenda

ReconnAct

Tijdens het spreekuur van ReconnAct kunnen inwoners met vragen en advies rondom werk en (opnieuw) werk zoeken terecht. Met name inwoners met een uitkering in het kader van de Participatiewet.

Naar agenda

Advies over werk, financiën en zorg

Voor vragen over zorgtaken, opvoeding, onderwijs, wonen, werk en inkomen zit de Stichting Mee voor je klaar. Of wil je gewoon iemand die meedenkt? Stichting MEE staat voor je klaar.

Naar agenda

Advies over thuisadministratie, budgetteren en post

Vind je het moeilijk om je administratie bij te houden? Lees je moeilijk brieven? Kom naar het spreekuur van de Thuishulp van de Vrijwilligerscentrale.

Naar agenda

PC Helpdesk Bel Laren

De PC HelpdeskBEL, gevestigd in het Brinkhuis Laren, is vanaf 24 januari 2022 weer elke werkdag geopend van 10.00-12.00 uur.

Meer informatie

Sociaal wijkteam Laren

Heb je vragen voor jezelf of zorgen over een ander met betrekking tot zorg of welzijn, kom dan naar het spreekuur van het Sociaal wijkteam Laren.

Naar agenda

Wijkagent Huizen

Heb je vragen over de veiligheid of de openbare orde in jouw wijk kom dan naar het spreekuur van de wijkagent in bibliotheek Huizen.

Naar agenda

Leerwerkloket Gooi en Vechtstreek

Heb je vragen over o.a. omscholing, bijscholing en leerwerktrajecten kom dan langs bij het spreekuur van het Leerwerkloket Gooi en Vechtstreek in bibliotheek Brinkhuis Laren. 

Naar agenda

Taalcafé Laren

Wil je beter Nederlands leren spreken? Ontmoet je weinig Nederlanders? Dan ben je van harte welkom bij Taalcafé Laren.

Naar agenda

Taal café Huizen

Gilde Taalcafé in bibliotheek Huizen is voor anderstaligen die beter Nederlands willen spreken.  

Naar agenda

Sportief en Gezond

Voor al jouw vragen omtrent sport, bewegen en een gezondere levensstijl kun je bij Sportief en Gezond BEL terecht. 

Naar agenda

Inloopspreekuur Vivium Services

Heb je vragen op het gebied van wonen, welzijn en gezondheid kom naar het inloopspreekuur van Vivium Services.

Naar agenda

Toegankelijk Laren

Elke eerste woensdag van de maand, van 10.00 - 12.00 uur

Heb je vragen omtrent het toegankelijk maken van Laren of wil je melding maken van een obstakel en weet je niet hoe je dat moet doen kom dan langs bij het inloopspreekuur van Toegankelijk Laren.

Naar agenda

Inloopspreekuur Buurtsportcoach Huizen

Voor al je vragen omtrent bewegen en sport. Bijvoorbeeld als je op zoek bent naar een passende sport of als je juist op een laagdrempelige manier wilt bewegen waarin gezelligheid voorop staat.

Naar agenda

Hulp bij het zoeken

Deze website toont het aanbod gericht op het ontwikkelen en versterken van digitale vaardigheden en varieert van een cursus, 1-op-1 begeleiding tot (online) tips om zelf te oefenen. Het gaat zowel om onderwijs, formeel, non-formeel en informeel aanbod. Met een paar klikken komt de telefonische, online en fysieke hulp snel naar voren.

Naar Informatiepunt


De Bibliotheek helpt je verder. Met cursussen voor computers en internet. Iedereen is welkom.

Handig maar ook lastig. Je kunt via de computer en op internet steeds meer regelen. Dat is handig. Maar ook lastig als je hier geen of weinig ervaring mee hebt. De Bibliotheek helpt je verder. Met cursussen voor computers en internet. Iedereen is welkom. Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek.

Klik & Tik

Met het nieuwe uitgebreide programma van Klik & Tik oefen je verder met het programma Klik & Tik. Het internet op. Je maakt kennis met verschillende leuke en handige websites en je leert stap voor stap hoe ze werken en wat je er zoal mee kunt.

Naar Klik & Tik

Digisterker

In de cursus Digisterker leer je o.a. hoe je digitaal een afspraak maakt met de gemeente Huizen en hoe je toegang krijgt tot de sites van het UWV en de Belastingdienst. De cursus Digisterker helpt je op weg.

Naar Digisterker

Veilig online

In de cursus Veilig Online leer je onder begeleiding van een docent, stap voor stap, hoe je veiliger kan internetten. Als je de cursus hebt gevolgd weet je bijvoorbeeld waar je op moet letten als je online boodschappen doet en geld overmaakt.

Naar veilig online

Oefenen.nl

Op de website Oefenen.nl kun je met video's, animaties en interactieve oefeningen leren over taal, rekenen, digitale vaardigheden, geld, opvoeding en gezondheid. Vaardigheden die je kunnen helpen in het dagelijks leven. Je kunt Oefenen.nl thuis en in de Bibliotheek gebruiken.

Naar oefenen.nl