Inloopspreekuren

van verschillende lokale maatschappelijke organisaties

Kom met de meest uiteenlopende vragen en voor praktische hulp naar een van onze inloopspreekuren van verschillende lokale maatschappelijke organisaties. Je hoeft geen afspraak te maken en de hulp is gratis. Je kan ons ook altijd bellen met vragen via 0355257410 (vestiging Huizen), 0355382612 (vestiging Laren). Of stuur een e-mail

Agenda inloopspreekuren

 • Taalcafé Huizen, iedere vrijdagmiddag

  Gilde Taalcafé in bibliotheek Huizen is voor anderstaligen die beter Nederlands willen spreken.

  vrijdag 27 mei 2022, van 13:30 tot 15:00

  Bibliotheek Huizen

  Bekijk details van Taalcafé Huizen, iedere vrijdagmiddag

 • Inloopspreekuur Humanitas Thuisadministratie Huizen

  Humanitas Thuisadministratie helpt je je geldzaken en administratie op orde te brengen en te houden.

  vrijdag 27 mei 2022, van 14:00 tot 16:00

  bibliotheekvestiging Huizen

  Bekijk details van Inloopspreekuur Humanitas Thuisadministratie Huizen

 • Computerspreekuur de Brassershoeve (SeniorWeb)

  Vragen over computer, laptop, tablet, smartphone of e-reader? Kom naar het gratis spreekuur van de Brassershoeve. (SeniorWeb)

  maandag 30 mei 2022, van 10:00 tot 12:00

  Bibliotheek Huizen

  Bekijk details van Computerspreekuur de Brassershoeve (SeniorWeb)

 • Inloopspreekuur ReconnAct

  Tijdens het spreekuur van ReconnAct kunnen inwoners met vragen en advies rondom werk en (opnieuw) werk zoeken terecht. Met name inwoners met een uitkering in het kader van de Participatiewet.

  woensdag 1 juni 2022, van 13:00 tot 15:30

  Bibliotheek Brinkhuis Laren

  Bekijk details van Inloopspreekuur ReconnAct

 • Inloopspreekuur Thuishulp van de Vrijwilligerscentrale

  Vind je het moeilijk om je administratie bij te houden? Het invullen van formulieren lastig? Lees je moeilijk brieven? Of mis je je partner die altijd de administratie deed? Kom naar het inloopspreekuur...

  woensdag 1 juni 2022, van 14:00 tot 15:30

  Bibliotheek Huizen

  Bekijk details van Inloopspreekuur Thuishulp van de Vrijwilligerscentrale

 • Taalcafé Laren

  Wil je beter Nederlands leren spreken? Ontmoet je weinig Nederlanders? Dan ben je van harte welkom bij Taalcafé Laren

  donderdag 2 juni 2022, van 10:30 tot 12:00

  Bibliotheek Brinkhuis Laren

  Bekijk details van Taalcafé Laren


Wijkbrandweer

Heb je vragen over brandveiligheid in je woning, over rookmelders of wil je een gratis woningcheck? De wijkbrandweer ontmoet je graag in de bibliotheek Huizen.

Energiespreekuur

Hoe verduurzaam ik mijn woning? Welke subsidies zijn er? Vraag wat je wilt en HuizenDuurzaam zoekt het voor je uit. Kom naar de bibliotheek Huizen

Computerspreekuur

Vragen over computer, laptop, tablet, smartphone of e-reader? Kom naar het gratis spreekuur van de Computerhelpdesk Brassershoeve (SeniorWeb) in bibliotheek Huizen.

(financiële) administratie

Tobben met je (financiële) administratie hoeft echt niet want met de hulp van een goed geschoolde vrijwilligers van Humanitas krijg je daar weer greep op.

Inloopspreekuur Vrijwilligerscentrale BEL

Versa Vrijwilligerscentrale BEL is de schakel tussen vrijwilligers en maatschappelijke organisaties in het Gooi.  

Juridisch advies

Heb je vragen naar aanleiding van problemen met de overheid? Wil je uitleg over brieven van de overheid, heb je ondersteuning nodig bij beroeps- en bezwaarschriften?

Advies over werk, financiën en zorg

Voor vragen over zorgtaken, opvoeding, onderwijs, wonen, werk en inkomen zit de Stichting Mee voor je klaar. Of wil je gewoon iemand die meedenkt? Stichting MEE staat voor je klaar.

Advies over thuisadministratie, budgetteren en post

Vind je het moeilijk om je administratie bij te houden? Lees je moeilijk brieven? Kom naar het spreekuur van de Thuishulp van de Vrijwilligerscentrale.

PC Helpdesk Bel Laren

De PC HelpdeskBEL, gevestigd in het Brinkhuis Laren, is vanaf 24 januari 2022 weer elke werkdag geopend van 10.00-12.00 uur.

Sociaal wijkteam Laren

Heb je vragen voor jezelf of zorgen over een ander met betrekking tot zorg of welzijn, kom dan naar het spreekuur van het Sociaal wijkteam Laren.

Wijkagent Huizen

Heb je vragen over de veiligheid of de openbare orde in jouw wijk kom dan naar het spreekuur van de wijkagent in bibliotheek Huizen

Leerwerkloket Gooi en Vechtstreek

Heb je vragen over o.a. omscholing, bijscholing en leerwerktrajecten? Kom dan naar het spreekuur van het Leerwerkloket Gooi en Vechtstreek in bibliotheek Brinkhuis Laren.

Taalcafé Laren

Wil je beter Nederlands leren spreken? Ontmoet je weinig Nederlanders? Dan ben je van harte welkom bij Taalcafé Laren.

Taal café Huizen

Gilde Taalcafé in bibliotheek Huizen is voor anderstaligen die beter Nederlands willen spreken.  

Sportief en Gezond

Voor al jouw vragen omtrent sport, bewegen en een gezondere levensstijl kun je bij Sportief en Gezond BEL terecht. 

ReconnAct

Tijdens het spreekuur van ReconnAct kunnen inwoners met vragen en advies rondom werk en (opnieuw) werk zoeken terecht. Met name inwoners met een uitkering in het kader van de Participatiewet.

Hulp bij het zoeken

Deze website toont het aanbod gericht op het ontwikkelen en versterken van digitale vaardigheden en varieert van een cursus, 1-op-1 begeleiding tot (online) tips om zelf te oefenen. Het gaat zowel om onderwijs, formeel, non-formeel en informeel aanbod. Met een paar klikken komt de telefonische, online en fysieke hulp snel naar voren.

Naar Informatiepunt


De Bibliotheek helpt je verder. Met cursussen voor computers en internet. Iedereen is welkom.

Handig maar ook lastig. Je kunt via de computer en op internet steeds meer regelen. Dat is handig. Maar ook lastig als je hier geen of weinig ervaring mee hebt. De Bibliotheek helpt je verder. Met cursussen voor computers en internet. Iedereen is welkom. Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek.

Klik & Tik

Met het nieuwe uitgebreide programma van Klik & Tik oefen je verder met het programma Klik & Tik. Het internet op. Je maakt kennis met verschillende leuke en handige websites en je leert stap voor stap hoe ze werken en wat je er zoal mee kunt.

Digisterker

In de cursus Digisterker leer je o.a. hoe je digitaal een afspraak maakt met de gemeente Huizen en hoe je toegang krijgt tot de sites van het UWV en de Belastingdienst. De cursus Digisterker helpt je op weg.

Veilig online

In de cursus Veilig Online leer je onder begeleiding van een docent, stap voor stap, hoe je veiliger kan internetten. Als je de cursus hebt gevolgd weet je bijvoorbeeld waar je op moet letten als je online boodschappen doet en geld overmaakt.

Oefenen.nl

Op de website Oefenen.nl kun je met video's, animaties en interactieve oefeningen leren over taal, rekenen, digitale vaardigheden, geld, opvoeding en gezondheid. Vaardigheden die je kunnen helpen in het dagelijks leven. Je kunt Oefenen.nl thuis en in de Bibliotheek gebruiken.