Inloopspreekuren

van verschillende lokale maatschappelijke organisaties

Kom met de meest uiteenlopende vragen en voor praktische hulp naar een van onze inloopspreekuren van verschillende lokale maatschappelijke organisaties. Je hoeft geen afspraak te maken en de hulp is gratis. Je kan ons ook altijd bellen met vragen via 0355257410 (vestiging Huizen), 0355382612 (vestiging Laren). Of stuur een e-mail

Agenda inloopspreekuren

 • Computerspreekuur de Brassershoeve (SeniorWeb)

  Vragen over computer, laptop, tablet, smartphone of e-reader? Kom naar het gratis spreekuur van de Brassershoeve. (SeniorWeb)

  maandag 6 december 2021, van 10:00 tot 12:00

  Bibliotheek Huizen

  Bekijk details van Computerspreekuur de Brassershoeve (SeniorWeb)

 • Inloopspreekuur Huizen Juridisch advies

  Heb je vragen naar aanleiding van problemen met de overheid? Wil je uitleg over brieven van de overheid, heb je ondersteuning nodig bij beroeps- en bezwaarschriften of wil je ander juridisch advies, kom...

  maandag 6 december 2021, van 10:30 tot 12:00

  Bibliotheek Huizen

  Bekijk details van Inloopspreekuur Huizen Juridisch advies

 • Inloopspreekuur Stichting MEE

  Heb je een vraag over wonen, zorg, opvoeding, leren, werk of geldzaken? MEE Utrecht, Gooi & Vecht denkt met je mee. MEE geeft persoonlijk advies dat past bij jouw situatie. MEE denkt in oplossingen zonder...

  maandag 6 december 2021, van 14:00 tot 15:30

  Bibliotheek Huizen

  Bekijk details van Inloopspreekuur Stichting MEE

 • Inloopspreekuur Laren Juridisch advies

  Heb je vragen naar aanleiding van problemen met de overheid? Wil je uitleg over brieven van de overheid, heb je ondersteuning nodig bij beroeps- en bezwaarschriften of wil je ander juridisch advies, kom...

  maandag 6 december 2021, van 14:00 tot 15:30

  Bibliotheek Laren

  Bekijk details van Inloopspreekuur Laren Juridisch advies

 • Inloopspreekuur Humanitas Thuisadministratie Laren

  Humanitas Thuisadministratie helpt je je geldzaken en administratie op orde te brengen en te houden.

  dinsdag 7 december 2021

  bibliotheekvestiging Laren

  Bekijk details van Inloopspreekuur Humanitas Thuisadministratie Laren

 • Taalcafé Huizen najaar en winter 2021

  Gilde Taalcafé is voor anderstaligen die beter Nederlands willen spreken, iedere vrijdagmiddag van 13.30 uur-15.00 uur in de bibliotheek Huizen.

  vrijdag 10 december 2021, van 13:30 tot 15:00

  Bibliotheek Huizen

  Bekijk details van Taalcafé Huizen najaar en winter 2021


Wijkbrandweer

Heb je vragen over brandveiligheid in je woning, over rookmelders of wil je een gratis woningcheck? De wijkbrandweer ontmoet je graag in de bibliotheek Huizen.

Energiespreekuur

Hoe verduurzaam ik mijn woning? Welke subsidies zijn er? Vraag wat je wilt en wij zoeken het voor je uit. Kom naar de bibliotheek Huizen

Computerspreekuur

Vragen over computer, laptop, tablet, smartphone of e-reader? Kom naar het gratis spreekuur van de Brassershoeve (SeniorWeb) in bibliotheek Huizen.

(financiële) administratie

Tobben met je (financiële) administratie hoeft echt niet want met de hulp van een goed geschoolde vrijwilligers van Humanitas krijg je daar weer greep op.

Juridisch advies

Heb je vragen naar aanleiding van problemen met de overheid? Wil je uitleg over brieven van de overheid, heb je ondersteuning nodig bij beroeps- en bezwaarschriften?

Taalcafé

In een informele sfeer beter Nederlands leren spreken? Kom naar het Gilde Taalcafé in bibliotheek Huizen. Gratis, aanmelden niet nodig.  

Advies over werk, financiën en zorg

Voor vragen over zorgtaken, opvoeding, onderwijs, wonen, werk en inkomen zit de Stichting Mee voor je klaar. Of wil je gewoon iemand die meedenkt? Stichting MEE staat voor je klaar.

Advies over thuisadministratie, budgetteren en post

Vind je het moeilijk om je administratie bij te houden? Lees je moeilijk brieven? Kom naar het spreekuur van de Thuishulp van de Vrijwilligerscentrale.

Advies mbt subsidie voor energiebesparende producten

Kostenbesparende adviezen voor huurders door Jerrel Oron, opbouwwerker Duurzaamheid/Energietransitie van Versa Welzijn.

PC Helpdesk Bel

De PCHelpdesk Bel in bibliotheek Laren is vanaf maandag 15 november weer gesloten vanwege de nieuwe coronamaatregelen.

Hulp bij het zoeken

Deze website toont het aanbod gericht op het ontwikkelen en versterken van digitale vaardigheden en varieert van een cursus, 1-op-1 begeleiding tot (online) tips om zelf te oefenen. Het gaat zowel om onderwijs, formeel, non-formeel en informeel aanbod. Met een paar klikken komt de telefonische, online en fysieke hulp snel naar voren.

Naar Informatiepunt


De Bibliotheek helpt je verder. Met cursussen voor computers en internet. Iedereen is welkom.

Handig maar ook lastig. Je kunt via de computer en op internet steeds meer regelen. Dat is handig. Maar ook lastig als je hier geen of weinig ervaring mee hebt. De Bibliotheek helpt je verder. Met cursussen voor computers en internet. Iedereen is welkom. Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek.

Klik & Tik

Met het nieuwe uitgebreide programma van Klik & Tik oefen je verder met het programma Klik & Tik. Het internet op. Je maakt kennis met verschillende leuke en handige websites en je leert stap voor stap hoe ze werken en wat je er zoal mee kunt.

Digisterker

In de cursus Digisterker leer je o.a. hoe je digitaal een afspraak maakt met de gemeente Huizen en hoe je toegang krijgt tot de sites van het UWV en de Belastingdienst. De cursus Digisterker helpt je op weg.

Veilig online

In de cursus Veilig Online leer je onder begeleiding van een docent, stap voor stap, hoe je veiliger kan internetten. Als je de cursus hebt gevolgd weet je bijvoorbeeld waar je op moet letten als je online boodschappen doet en geld overmaakt.

Oefenen.nl

Op de website Oefenen.nl kun je met video's, animaties en interactieve oefeningen leren over taal, rekenen, digitale vaardigheden, geld, opvoeding en gezondheid. Vaardigheden die je kunnen helpen in het dagelijks leven. Je kunt Oefenen.nl thuis en in de Bibliotheek gebruiken.