Leeskringen

leeskringen

Met elkaar een boek bespreken. De bibliotheek ondersteunt leeskringen met de leeskringkoffer en een uitgebreide lijst met waardevolle suggesties voor boeken.

In Noord- en Zuid-Holland maken zo’n zevenhonderd leeskringen gebruik van de dienst leeskringkoffers van ProBiblio, een ondersteunende instelling voor Bibliotheken. Met deze service heeft je leeskring altijd op de afgesproken tijd 7 exemplaren van een literair boek in huis, met daarbij een informatiemap over de auteur en het boek. De jaarlijkse boekenlijst voor leeskringen biedt volop keuze en wordt jaarlijks vernieuwd met 60 titels. Daarnaast kun je je ook laten verrassen op een splinternieuwe titel.  

Aanvragen van titels

Je leeskring kiest uit de boekenlijst 30 titels, ongeacht het aantal titels dat je leeskring dit seizoen wil lezen, en liefst zowel nieuwe als oudere titels. Vermeld de titels op volgorde van voorkeur op het bestelformulier zodat ProBiblio hier zo veel mogelijk rekening mee kan houden. Ook noteer je wanneer je de leeskringkoffer af wilt komen halen. Lever het formulier in bij je Bibliotheek, uiterlijk 3 weken voor de eerste gewenste afhaaldatum.
De kosten voor deze service bedragen €123,- per leesseizoen.

Aanmelden

Voor deze service vragen wij één contactpersoon die lid is van Bibliotheek HLB. Op dit formulier kun je jouw gegevens invullen en de boekwensen en data noteren. Je kunt het formulier ook afhalen bij de Bibliotheek.
Je kan ook contact opnemen met Elise Walet, zij adviseert en informeert je graag over de leeskring bibliotheekservice.
Bel 035 5257410 of stuur een e-mail:

Ophalen en inleveren van de leeskringkoffer

Je ontvangt bericht als de leeskringkoffer voor je klaar staat. Je brengt de koffer met complete inhoud binnen 6 weken weer terug bij dezelfde bibliotheekvestiging als waar je de koffer geleend hebt.