Digitaal lezen en leren

Heb je een vraag over e-books, online cursussen of luisterboeken? Vind hier je antwoord.


E-books

Kan ik e-books lenen met mijn abonnement?

Als je lid bent van de Bibliotheek, mag je gratis e-books lenen. Bekijk hoeveel en welke e-books je kunt lenen per abonnement: Jeugd abonnementen & Volwassen abonnementen

Hoe werkt het?

Via de online Bibliotheek heb je toegang tot zo'n 20.000 e-books. Literaire romans of thrillers, kinderboeken, non-fictie of po√ęzie, bibliotheekleden kunnen kiezen uit veel verschillende genres.

  • Leen tot 10 e-books tegelijk via de website van de online Bibliotheek.
  • Lees op je smartphone, e-reader, pc of laptop.
  • E-books blijven 3 weken op je boekenplank staan.

Wil je e-books lenen? Registreer je dan eerst bij de online Bibliotheek >

Of lees meer over het lenen van e-books via de Bibliotheek.

Waar vind ik online antwoord op mijn vraag?

Hulp nodig bij het lenen of lezen van e-books? Ga naar Hulp bij e-books op de website van de online Bibliotheek.   


Luisterboeken

Kan ik luisterboeken beluisteren met mijn abonnement?

Als je lid bent van de Bibliotheek, mag je gratis luisterboeken downloaden via de Online Bibliotheek.
Onze bibliotheek heeft in Huizen en Laren ook een collectie luisterboeken op cd.  

Hoe werkt het?

Gratis luisterboeken downloaden doe je bij de online Bibliotheek, de online versie van de Bibliotheek.

Luisterboeken download je in de LuisterBieb app. De app download je op je telefoon of tablet in de App Store of in de Google Play Store

Voor de LuisterBieb vragen we je om je apart te registreren. Dat geldt ook voor leden die zich al bij de online Bibliotheek geregistreerd hadden. Zo kunnen wij zien dat je lid bent van de Bibliotheek. Registreren doe je snel en makkelijk in de LuisterBieb app. Gedaan? Dan kun je meteen een luisterboek downloaden.

Waar vind ik het antwoord op mijn vraag?

Als je hulp nodig hebt bij het beluisteren van luisterboeken ga je naar de pagina Hulp bij de LuisterBieb van de online Bibliotheek.  


Digitaalvaardig

Geven jullie ook computer cursussen?

Voor iedereen die veilig en makkelijk het internet op wil organiseert de bibliotheek de cursus Klik&Tik, een internetcursus voor beginners met vier bijeenkomsten, waarin mensen in een kleine groep en onder begeleiding van een docent stap voor stap leren hoe het internet werkt. Iedereen kan op zijn eigen tempo de computercursus doorlopen.
In de cursus DigiSterker leren cursisten een DigiD aan te vragen en te gebruiken. Ook leren zij hoe je digitaal een afspraak maakt met de gemeente Huizen en hoe je toegang krijgt tot de sites van het UWV en de Belastingdienst.

Lees meer over de Cursussen


Online Cursussen

Kan ik cursussen volgen met mijn abonnement?

Per 1 januari 2019 is de online Bibliotheek echter gestopt met de cursussen. Dit betekent dat je in 2019 helaas geen nieuwe cursus meer kunt starten. Ben je in 2018 gestart met een cursus? Dan kun je deze gewoon afmaken in 2019.

Waar vind ik het antwoord op mijn vraag?

Als je hulp nodig hebt bij het gebruik van de cursussen ga je naar de pagina Hulp bij cursussen van de online Bibliotheek. 


Digitale bronnen

Welke digitale bronnen kan ik raadplegen bij de Bibliotheek?

In de bibliotheek kun je verschillende digitale bronnen bekijken zoals bijvoorbeeld de Consumentenbond, de Uittrekselbank,Theorie.nl etc. Voor bibliotheekleden zijn sommige databanken gratis vanuit huis te gebruiken.
Bekijk hier het complete overzicht van de digitale bronnen die in de bibliotheek maar soms ook vanuit huis zijn te bekijken.


Geen antwoord op je vraag gevonden?