In de Bibliotheek

Heb je een vraag over de bibliotheek? Vind hier je antwoord.

In de bibliotheek


Naar de bibliotheek

Wat zijn de openingstijden van de bibliotheek?

Wat is het adres van mijn bibliotheek?

Waar kan ik parkeren?

Bibliotheek Huizen: Je kan gratis parkeren in de parkeergarage van het Graaf Wichman complex en in de omgeving van de bibliotheek.

Bibliotheek Laren: In het centrum van Laren kun je, in de daartoe aangegeven zones, parkeren door gebruik te maken van de blauwe parkeerschijf (max. 2 uur). Zonder blauwe schijf kun je de auto parkeren achter het Raadhuis, Eemnesserweg 19, op Plein 1945 (het ‘kermisterrein’) en op het parkeerterrein aan de Stationsweg nabij het hertenkamp.  

Is de bibliotheek bereikbaar via het openbaar vervoer?

Het busstation Huizen is tegenover de bibliotheek Huizen. Tegenover de bibliotheek Laren is een bushalte. Plan je reis met 9292.nl

Wat zijn Zelfservice uren?

Tijdens deze uren is er geen medewerker of 1 medewerker aanwezig en is de dienstverlening beperkt tot het uitlenen en inleveren van boeken. Hiertoe staat de zelfbedieningsapparatuur tot uw beschikking.

Wat kunt u doen?

  • zelf lenen en materialen inleveren bij zelfservicebalies
  • gebruik maken van wifi en internetpc’s
  • ophalen van gereserveerde materialen
  • kranten of tijdschriften lezen
  • werken en studeren

Zie openingstijden

Kan ik in de bibliotheek terecht zonder lidmaatschap?

De bibliotheek is nog een van de weinige openbare gebouwen in Nederland waar je zo mag binnenlopen en even mag gaan zitten! Je hoeft niet lid te zijn van de bibliotheek. Als je iets wil lenen of gebruik maken van de computer of printen dan heb je wel een pas nodig. Vraag een medewerker om informatie.

Is de bibliotheek toegankelijk voor rolstoelen.

Ja onze beide vestigingen Huizen en Laren zijn toegankelijk voor rolstoelen.


WiFi & studeren

Kan ik studeren in de bibliotheek?

In de bibliotheek Huizen en Laren zijn studiewerkplekken voorzien van aansluitingen voor eigen apparatuur. Er is gratis draadloze internetverbinding (Wi-Fi ) beschikbaar.
Lees meer
 

Kan ik gratis internetten in de bibliotheek?

Beide vestigingen Laren en Huizen hebben gratis Wifi. Voor het gebruik van de publiekscomputers betaal je een kleine vergoeding.
Zie Computers in de bibliotheek


Gebruik maken van de computer

Wat kan ik doen op de computer in de bibliotheek?

In de bibliotheek Huizen en Laren staan diverse computers klaar voor gebruik door de bibliotheekleden en bezoekers. Deze speciale publiekscomputers zijn voorzien van de meest gebruikte Microsoft programma’s. Met eventuele vragen kunt u bij onze medewerkers terecht.
Zie Computers in de bibliotheek

Hoe kan ik gebruik maken van de computer?

In de bibliotheek Huizen en Laren kun je gebruik maken van de publiekscomputer met een internetpas of met je bibliotheekpas. De internetpas is gratis te verkrijgen bij onze medewerkers. Als je wilt printen of langer dan een kwartier gebruik maken van de publiekscomputer, dan kun je een tegoed op de pas zetten in Huizen en Laren bij de zelfbedieningsbalies(pinterminal).

 

Wat kost het computergebruik?

Voor het gebruik van de computers wordt 0,02 per minuut berekend, exclusief printkosten.

Ik ben geen lid. Kan ik toch gebruik maken van de computer?

Ja dat kan. In de bibliotheek Huizen en Laren kun je gebruik maken van de publiekscomputer met een internetpas. De internetpas is gratis te verkrijgen bij onze medewerkers. Als je wilt printen of langer dan een kwartier gebruik maken van de publiekscomputer, dan kun je een tegoed op de pas zetten via de betaalautomaat in Huizen en via de zelfbedieningsbalie in Laren.
Zie op pagina Computers in de bibliotheek

Wat kost het printen en kopiëren?

zwart-wit A4       € 0,10 pp
kleur  A4            € 0,50 pp
zwart-wit A3       € 0,20 pp
kleur  A3            € 1,00 pp


Zaalverhuur

Kan ik ook een ruimte huren in de bibliotheek?

De bibliotheek in Huizen is een prachtige locatie voor het houden van publieksgerichte activiteiten, zoals lezingen of voorlichtingsbijeenkomsten, en voor het houden van vergaderingen.

De verhuur van de ruimten in Huizen is mogelijk aan non-profit instellingen uit of werkzaam voor de gemeenten Huizen, Laren en Blaricum. Het is belangrijk dat de doelstellingen van de instelling in het verlengde liggen van die van de Openbare Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum (kennis- en informatie voorziening, educatie, cultuur, lezen en literatuur, ontmoeting en debat).
Meer informatie en tarieven


Deelnemen aan activiteiten

Wat is er te doen in de bibliotheek?

In onze Agenda vind je een overzicht van alles wat we organiseren.  

Moet ik lid zijn om aan een activiteit deel te nemen?

Je bent van harte welkom, leden of niet-leden, dat maakt niet uit. Kijk in de agenda welke workshops, lezingen, themaochtenden er staan gepland.  Als je lid bent van de bibliotheek krijg je wel vaak korting bij betaalde activiteiten.

Hoe koop ik kaarten voor een activiteit?

Kijk voor uitleg op de pagina ‘Reserveren voor activiteiten’.

 

Krijg ik geld terug als ik onverhoopt niet naar de activiteit kan komen?

Nee, je krijgt geen geld terug. Je kunt wel je kaartje doorgeven aan iemand anders.

 

Moet ik als volwassene ook een kaartje voor een kinderactiviteit reserveren?

Het verschilt per activiteit of je als volwassene ook een kaartje moet reserveren. We vermelden bij elke activiteit of je als volwassene een kaartje moet bestellen.  

Hoe moet ik betalen voor mijn kaartje?

Je kan altijd direct via iDEAL betalen. Zie handleiding


Geen antwoord op je vraag gevonden?