Kunstuitleen Huizen

Beeldende kunst kan ons troosten, leiden naar wijsheid en ons nieuwe hoop geven. Soms kunnen ideeën niet met woorden overgebracht worden, of komen ze simpelweg beter over in beeld.

Om een goed leven te leiden, hebben we niet alleen LED lampen en smartphones, chemicaliën en aandelenbeurzen nodig. Beeldende kunst kan ons troosten, leiden naar wijsheid en ons nieuwe hoop geven. Soms kunnen ideeën niet met woorden overgebracht worden, of komen ze simpelweg beter over in beeld. Kunstenaars bevragen ontwikkelingen in de samenleving door ze in een andere, creatieve context weer te geven. En ja, soms is een kunstwerk ook gewoon pleasing to the eye.

De Kunstuitleen van de bibliotheek Huizen is een ideale bron van kunst. Het aanbod, dat regelmatig wordt vernieuwd door de kunstuitleenmedewerker, bestaat uit schilderijen, werken op papier, grafiek, foto's, beelden en diverse andere kunstvormen. Er kan gekozen worden uit meer dan 6.000 kunstwerken van 500 professionele kunstenaars en er is altijd ruimte voor een deskundig advies.

De kunstwerken zijn zowel van bekende als van getalenteerde jonge kunstenaars, en ook van een tiental kunstenaars uit Huizen, Blaricum en Laren zijn er prachtige werken te leen. Juist deze lokale kunstenaars worden met veel plezier door de klanten uitgekozen. Leden kunnen zo vaak van kunstwerk wisselen als zij willen en op die manier in aanraking komen met alle interessante stromingen uit de hedendaagse beeldende kunst. En wanneer een kunstwerk bijzonder goed bevalt, bestaat er altijd de mogelijkheid het te kopen. Door mooie educatieve projecten rond kunst, taal en cultuur, samen met de jeugdbibliothecarissen, is de kunstuitleen ook actief op de basisscholen.

Daarnaast is de samenwerking met de Atelierroute in Huizen elk jaar weer een feestje, om de voorzitter van de Atelierroute te citeren.

In november was er weer een Open Dag van de vestigingen van SBK Kunstuitleen Gooi en Eemland; Bibliotheek Huizen, Soest, Hilversum, Weesp. Bij de aankoop van een kunstwerk werd korting gegeven en nieuwe leden ontvingen een Kunstbon.
 

Strategische lijn: Participatie en Levendige locatie voor cultuur en een leven lang leren