Zoeken, reserveren en Aanvragen

Hier krijgt u uitleg over hoe u in de catalogus van de Bibliotheek Huizen Laren Blaricum kunt zoeken, een boek (of ander materiaal) reserveren of aanvragen.

Waar zoeken?

Bovenaan in de website ziet u een zoekbalk met twee zoekopties: Zoeken in de catalogus of Zoeken binnen de site.

Selecteer Zoeken in de catalogus (door op de radiobutton te klikken) en vul een zoekopdracht in.


Hoe zoekt u in de catalogus?

U zoekt op auteur (ook voor componist, redacteur, medewerker, e.d.), titel of onderwerp en krijgt de resultatenlijst van uw zoekopdracht

U ziet eerst de resultaten in de Bibliotheek Huizen en Laren. Daarna kunt u kiezen voor resultaten in de provincie.
Vervolgens kunt u kiezen voor resultaten ‘In heel Nederland’. In de resultatenlijst vindt u ook de landelijke e-books, materialen in Muziekweb, Recensies uit LiteRom, Uittrekselkrant en Historische kranten en tijdschriften.

 


Materiaalsoorten

Bij elk plaatje ziet u een icoontje. Door met uw muis erop te gaan staan verschijnt de materiaalsoort, bijvoorbeeld boek, luister-cd of dvd.


Zoekresultaten verfijnen

Aan de linkerkant vindt u verfijnmogelijkheden.

Zo kunt u de keuze maken om binnen uw zoekopdracht bijvoorbeeld alleen informatieve materialen te zien, of dvd’s. U kunt ook kiezen voor alleen verhalende of alleen informatieve materialen. Ook kunt u kiezen voor één genre, bijvoorbeeld thriller.
U kunt ook verschillende verfijnmogelijkheden met elkaar combineren.

 


Beschikbaarheid

Aanwezig

U ziet in de resultatenlijst direct of iets aanwezig is in één van de vestigingen van bibliotheek Huizen Laren Blaricum. U klikt op waar? om te bekijken in welke vestiging het exemplaar staat. De sterren zijn beoordelingen van lezers.

Afwezig

U ziet in de resultatenlijst ook of alle exemplaren uitgeleend zijn. U klikt hierop om de inleverdata te zien. De sterren zijn beoordelingen van lezers.


Reservering maken

Om materialen te reserveren dient u de volgende stappen te nemen:

  • Klik op de button Reserveer
  • Inloggen: Voer uw pasnummer en wachtwoord in. Weet u het wachtwoord niet meer? Vraag een nieuw wachtwoord aan

  • Wijzig Ophaalvestiging: De vestiging waar u bent ingeschreven staat automatisch geselecteerd. Wilt u een andere ophaalvestiging? Klik op Wijzig Ophaalvestiging en bevestig dit door op 'reserveer' te klikken.
  • Er verschijnt vervolgens een bevestiging op het scherm.
  • Zodra het boek voor u klaar staat, ontvangt u per e-mail bericht. Het e-mailadres moet wel bekend zijn bij ons. Geef online een wijziging door. Of bel +31 (0)355257410 of stuur een e-mail. Let op! Wegens coronamaatregelen krijgt u van ons bericht wanneer u het gereserveerde boek kan komen ophalen.  
  • Het gereserveerde materiaal blijft maximaal 8 dagen voor u klaarstaan.
  • Begin-en einddatum: Wij raden aan om dit leeg te laten! Wilt u precies weten hoe dit werkt? Vraag aan onze medewerkers.

Reserveren

U kunt direct reserveren in Mijn Bibliotheek

Verlanglijst

U kunt direct vanuit de catalogus titels op uw verlanglijstje plaatsen.


Aanvragen

Materialen die niet aanwezig zijn in onze bibliotheek (of in de collectie van de bibliotheken in Noord -en Zuid Holland) kunt u aanvragen.
Wanneer u bijvoorbeeld bij een zoekopdracht geen resultaten krijgt en er is wel een exemplaar aanwezig in heel Nederland dan kunt u dit exemplaar aanvragen met uw bibliotheekpas.
Klik op Aanvragen en doorloop vervolgens de stappen. Voor aanvragen zijn kosten aan verbonden.
 

Reserveren alleen in eigen collectie Bibliotheek Huizen Laren Blaricum

Heeft u nog vragen?


Wij hebben een telefonisch spreekuur van 14:00 tot 16:00 uur.
Bel ons op nummer +31 (0)355257410

Of stuur een e-mail.