Nationale Voorleesdagen 2021

Van woensdag 20 t/m zaterdag 30 januari 2021

Voorlezen is heerlijk om te doen en zo gezellig! Hier inspireren we je graag met tips om het voorlezen nog leuker te maken. Omdat de Bibliotheek momenteel dicht is, hebben we een aantal e-books voor je op een rijtje gezet om uit voor te lezen. Of maak een printje van de leuke Coco kan het kleurplaat en laat de kinderen dit lieve vogeltje inkleuren. Ondertussen kunnen jullie luisteren en meezingen met het enige echte Coco-liedje.
Veel plezier!

Hoog bezoek bij Zin in Zappelin!

Coco kan het!

Loes Riphagen leest voor uit het door haar geschreven en geïllustreerde prentenboek Coco kan het!.

Kleuren met Coco

Coco kan het

Download en print deze leuke kleurplaat en ga aan de slag met potloden, stiften of krijtjes. 

Zingen en dansen!

Coco heeft zelfs haar eigen liedje en filmpje. Kijk het gelijk en zing en dans maar lekker mee!

Zo wordt het verhaal van Coco nog spannender

Loes Riphagen, maakster van het prentenboek van het jaar, geeft je in deze video fijne tips om je op weg te helpen bij het voorlezen van dit leuke verhaal over het moedige vogeltje Coco. Welke vragen kun je bijvoorbeeld stellen aan je kind? Of ga samen op zoek naar alle kleine beestjes op de achtergrond.

BoekStart

Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal.

Digitale voorleestas

Lees mee vanuit onze Digitale Voorleestas met prentenboeken & doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes. Samen lezen was nog nooit zo leuk! Ga actief aan de slag met je kind aan de hand van een mooi prentenboek

Knutseltips

Lezen Nou! | Coco kan het!

Alles over het prentenboek van het jaar: Coco kan het! van Loes Riphagen.
En wat jij allemaal in de klas, op de peuterspeelzaal of in de bibliotheek met Coco kan.  

Knutsel je eigen vogel!

In haar boek Coco kan het! heeft Loes Riphagen alle dieren geknipt en geplakt van papier. Dit is helemaal niet moeilijk. Dit kun jij ook! Doe je mee? In dit filmpje legt ze precies uit hoe je zelf je eigen vogel kunt knutselen.

Maar Loes heeft nog meer filmpjes. In de filmpjes legt Loes je precies uit hoe je zelf je eigen vogel, poes of insect kunt maken.
 

Knutsel fladderende Coco

Knutsel fladderende Coco

Voor, tijdens of na het voorlezen van dit boek, is het leuk om er een echt fladderend vogeltje bij te hebben. De kinderen kunnen nu een papieren Coco zelf knutselen! De gratis printable vind je op de website. Kleur je Coco in, knip uit en vouw zoals je in de stappenfoto's kan zien. Met 2 ijslollystokjes en wat plakband vliegt jouw Coco zo zijn nestje uit!

Zo maak je van voorlezen een feestje

Met deze vijf tips maak je van voorlezen een feestje voor je kind én voor jezelf.

Meertalig voorlezen

Coco in drie talen

Lees je voor in het Nederlands of je moedertaal? Voorleestips voor meertalige gezinnen.

Coco kan het! in gebarentaal

Coco kan het! in gebarentaal

Coco kan het! is met toestemming van de uitgever vertaald in de Nederlandse Gebarentaal door Sarah Muller en in Nederlands met Gebaren door Corline Koolhof. De muziek is van Luc van Gessel.

De leukste e-books om uit voor te lezen

Meer leuke e-books om uit voor te lezen

E-books in verschillende talen