Leesbevordering

Terug naar overzicht

Programma aanbod leesvaardigheid & leesplezier

Het Voorleesparcours 2022

Groep 1 / 2

Nationale Voorleesdagen 2022
Tijdens het Voorleesparcours maken de kinderen spelenderwijs kennis met voorlezen en de bibliotheek. Samen kijken en luisteren ze naar ‘Maar eerst ving ik een monster’ van Tjibbe Veldkamp, het Prentenboek van het Jaar 2022.
 

Letters, overal letters

Letters, overal letters

Groep 3 / 4

Kinderen maken op speelse wijze kennis met de bibliotheek, woorden en verhalen. Zij worden gemotiveerd om te leren lezen en gaan met vragen aan de slag. Tijdens een bezoek worden de kinderen wegwijs gemaakt in de bibliotheek. Vervolgens gaan ze aan de gang met verschillende leuke opdrachten met letters en zoeken ze allemaal een leesboek uit wat meegaat naar school.  

Schrijver in de Bieb

Groep 5 / 6

Kinderboekenambassadeur Manon Sikkel komt naar de bieb! Samen met de kinderen verzint ze ter plekke een nieuw verhaal. Over een beroep dat nog niet bestaat. Glitterkanonschoonmaker bijvoorbeeld of professioneel smoesjesverzinner. En wie weet, wordt dat verhaal op een dag wel een echt boek.

Kinderboekenweek 2021

Groep 3 t/m 6

Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar ‘Worden wat je wil’ Voor groep 3/4 en 5/6 bieden we een speciaal programma voor de Kinderboekenweek waarin we op zoek gaan naar ieders talenten. Een vrolijk en gevarieerd programma.
 

Rappen met Andre Accord

Rappen met Andre Accord

Groep 7 / 8

Rap is een afkorting van Rythm and Poetry en heeft dus alles te maken met poëzie. Waar bestaat een rap uit? En waar moet je allemaal op letten? Tijdens het bezoek worden de leerlingen eerst in de stemming gebracht door raps van Andre Accord. En daarna maken zij ook een eigen rap.

Kleuterjury

Kleuterjury

Groep 1 / 2

Tijdens de Kleuterjury staan 5 heel verschillende prentenboeken centraal. Na een korte introductie door de bibliotheekmedewerker nemen de kinderen zitting in de Kleuterjury. En dat is een belangrijke taak!

Inschrijven en prijzen

Voor deelname aan de programma’s is het noodzakelijk dat de school lid is van de bibliotheek, met een zogenaamde instellingspas. Dit abonnement loopt gelijk met het schooljaar. Het is ook mogelijk om aanvullend een voordeelabonnement af te sluiten. Dit is voordelig bij het inschrijven voor 5 of meer groepsbezoeken.

 

Schoolbibliotheek en collecties boeken

Schoolbibliotheek

Collecties boeken