Leesbevordering

Terug naar overzicht

Programma aanbod leesvaardigheid & leesplezier

Het Voorleesparcours 2023

Groep 1/2

Tijdens het Voorleesparcours maken de kinderen spelenderwijs kennis met voorlezen en de bibliotheek. Samen kijken en luisteren ze naar het Prentenboek van het Jaar 2023 en maken daarna verschillende leuke opdrachten.

Meer info/inschrijven

Letters, overal letters

Groep 3 / 4

Kinderen maken op speelse wijze kennis met de bibliotheek, woorden en verhalen. Zij worden gemotiveerd om te leren lezen en gaan met vragen aan de slag. Tijdens een bezoek worden de kinderen wegwijs gemaakt in de bibliotheek. Vervolgens gaan ze aan de gang met verschillende leuke opdrachten met letters en zoeken ze allemaal een leesboek uit wat meegaat naar school.  

Meer info/inschrijven

Stripworkshop

Groep 5 / 6

Tijdens een bezoek aan de bibliotheek ontmoeten de kinderen striptekenaar Ben Westervoorde, die vertelt en laat zien hoe hij strips maakt. De kinderen gaan vervolgens zelf aan de slag met het tekenen en schrijven van een stripverhaal. Ter voorbereiding ontvang je van ons een lesbrief en kunnen we een collectie stripboeken samenstellen.

Meer info/inschrijven

Rappen met Andre Accord

Groep 7 / 8

Rap is een afkorting van Rythm and Poetry en heeft dus alles te maken met po√ęzie. Waar bestaat een rap uit? En waar moet je allemaal op letten? Tijdens het bezoek worden de leerlingen eerst in de stemming gebracht door raps van Andre Accord. En daarna maken zij ook een eigen rap.

Meer info/inschrijven

Schoolbibliotheek en collecties boeken

Schoolbibliotheek

Collecties boeken