Leesbevordering

Terug naar overzicht

Programma aanbod leesvaardigheid & leesplezier:

Het Voorleesparcours

Groep 1 / 2

Nationale Voorleesdagen 2021
Tijdens het Voorleesparcours maken de kinderen spelenderwijs kennis met voorlezen en de bibliotheek. Samen kijken en luisteren ze naar ‘Coco kan het!’ van Loes Riphagen, het Prentenboek van het Jaar 2021.
 

Letters, overal letters

Letters, overal letters

Groep 3 / 4

Kinderen maken op speelse wijze kennis met de bibliotheek, woorden en verhalen.
Zij worden gemotiveerd om te leren lezen en gaan met vragen aan de slag. Tijdens een bezoek worden de kinderen wegwijs gemaakt in de bibliotheek. Vervolgens gaan ze aan de gang met verschillende leuke opdrachten met letters en zoeken ze allemaal een leesboek uit wat meegaat naar school.  

Storytelling

Storytelling

Groep 5 / 6

Storytelling is hip! En kun je leren. Een goed verhaal is de basis voor zowel vlogs als spannende verhalen rond het kampvuur. De leerlingen ervaren de kracht van een goed verteld verhaal, gaan in tweetallen aan de slag met personages en bedenken een spanningsboog. De workshop wordt gegeven door professioneel verhalenverteller Rudolf Roos.  

Rappen met Andre Accord

Rappen met Andre Accord

Groep 7 / 8

Rap is een afkorting van Rythm and Poetry en heeft dus alles te maken met poëzie. Waar bestaat een rap uit? En waar moet je allemaal op letten? Tijdens het bezoek worden de leerlingen eerst in de stemming gebracht door raps van Andre Accord. En daarna maken zij ook een eigen rap.

Kleuterjury

Kleuterjury

Groep 1 / 2

Tijdens de Kleuterjury staan 5 heel verschillende prentenboeken centraal. Na een korte introductie door de bibliotheekmedewerker nemen de kinderen zitting in de Kleuterjury. En dat is een belangrijke taak!