Programma aanbod mediawijsheid:

Mediawijsheid gaat over bewust en verantwoordelijk omgaan met digitale media.

 

 

Botje Bij

Botje Bij

Groep 1-2

Met behulp van de Bee-Bot, een programmeerbare robot, gaan de kinderen aan het werk om aan de hand van opdrachten een route uit te stippelen. Uitgebreid met nieuwe prentenboeken en opdrachten.

Mediawijs met Gijs

Mediawijs met Gijs

Groep 3 / 4

Kinderen kijken graag naar reclames en vlogs. Vaak zijn het grappige, leuke filmpjes. Ze sparen enthousiast de hebbedingetjes die je in de supermarkt ‘zomaar gratis’ krijgt. Maar… weten ze het onderscheid te maken tussen echt en nep? Tussen nieuws en reclame? Aan de hand van herkenbare situaties en opdrachten leren de kinderen kritisch te kijken naar reclame en media.

Websites4you!

website4you!

Groep 5 / 6

Zoeken naar informatie voor een werkstuk of spreekbeurt met Google doen we allemaal. Websites4you! draait echter om het kunnen zoeken en vinden van betrouwbare informatie met behulp van speciale websites voor kinderen. Aan de hand van opdrachten maken kinderen kennis met websites (zoals jeugdbibliotheek.nl) en zoekmachines waarmee snel en gericht betrouwbare informatie te vinden is.

Ben jij wel helemaal wijs?

Ben jij wel helemaal wijs?

Groep 7 / 8

Tijdens deze les wordt duidelijk gemaakt waarom het internet
niet altijd is wat het lijkt. Ook beseffen de leerlingen na afloop hoe moeilijk het is om echt van onecht te onderscheiden. Door tips, trucs, adviezen en voorbeelden van onze gecertificeerde mediacoaches weten leerlingen ook wat reclame met hen kan doen.

Van Post tot Whatsapp

Van Post tot Whatsapp

Groep 3 / 4

In deze leeftijd leren kinderen lezen en schrijven. Een brief of kaart schrijven voor een verjaardag, een appje naar oma. Maar hoe werkt het allemaal? En hoe ga je goed met elkaar om op WhatsApp? Die vraag staat centraal in het boek Stinktrol, een actueel sprookje over cyberpesten. Dan gaan de kinderen zelf aan de slag met het sturen van Whatsapp-berichten en het schrijven van een kaart.