Programma aanbod mediawijsheid:

Mediawijsheid gaat over bewust en verantwoordelijk omgaan met digitale media.

 

 

Botje Bij

Botje Bij

Groep 1-2

Met behulp van de Bee-Bot, een programmeerbare robot, gaan de kinderen aan het werk om aan de hand van opdrachten een route uit te stippelen. Uitgebreid met nieuwe prentenboeken en opdrachten.

Meer info/inschrijven

Google vs de Bieb

Google vs de Bieb

Groep 5 / 6

Google is de meest gebruikte zoekmachine. Maar weten kinderen wel hoe ze goed kunnen zoeken en of de gevonden informatie betrouwbaar is? Steeds minder kinderen maken gebruik van het boek als informatiebron. Zonde eigenlijk, want meestal is informatie in een boek van hogere kwaliteit. Maar is de informatie uit boeken altijd actueel? In deze les vergelijken de leerlingen de bibliotheek met Google. Wie wint?  

Meer info/inschrijven

Mediawijs met Gijs

Groep 3 - 4

Kinderen leren veel van media. Tegelijkertijd is er veilig mee omgaan ook belangrijk. Vragen als: wat zijn media en welke apparaten gebruik je, staan centraal. Ook praten we over reclame. Is gratis ook altijd gratis? Met herkenbare situaties en opdrachten leren we leerlingen kritisch te kijken naar reclame en mediagebruik. 

Meer info/inschrijven

Fake of Feit?

Groep 7-8 

Tijdens deze les krijgen leerlingen handvatten aangereikt waarmee zij informatie kunnen beoordelen en nepnieuws kunnen herkennen.  

Meer info/inschrijven