Kunst & Cultuur

Terug naar overzicht

Programma aanbod Kunst & Cultuur

Eefje Donkerblauw

Eefje Donkerblauw

Groep 1 / 2

Eefje Donkerblauw is een koningin die gek is op donkerblauw. Alles in haar kasteel is donkerblauw. Dan wordt Eefje verliefd op koning Goudgeel...
Dit prentenboek haalde de Top 10 van 'Het mooiste kinderboek aller tijden'.
Aan de hand van het boek komt het verhaal tot leven gaan de kinderen zelf aan de slag en leren ze op creatieve manier alles over kleuren en mengen.

De draad van Alexander

De draad van Alexander

Groep 3 / 4

De draad van Alexander’ van Sieb Posthuma is een speels boek vol fantasie en kleur. Het gaat over de kunstenaar Calder die met zijn handen kan maken waarover hij droomt. De kinderen gaan bij ons leren hun draad te buigen, vouwen, krullen en knijpen. Na het versieren van onze draadfiguren is het tijd alles samen te voegen tot één groot vrolijk bewegend kunstwerk; een mobile.

De Stijl de Stad

De Stijl de Stad

Groep 7 / 8

Naar aanleiding van het boek ‘Keepvogel en kijkvogel’ van Wouter van Reek bouwen we een typische Mondriaanstad. De dynamiek van New York met rechte lange straten en hoge gebouwen inspireerde Mondriaan. De leerlingen gaan op zoek naar het ritme van de compositie met primaire kleuren en horizontale en verticale lijnen. En natuurlijk nemen we de tijd om onze stad te vullen met bewoners, trams en ... letters.

Het tekendictee

Het tekendictee

Groep 5 / 6

Een verhaal vertellen kan op veel manieren; met woorden, maar ook met plaatjes. Wat gebeurt er als je taal en beeld laat samensmelten? Wouter Stips maakte zulke boeken zoals ‘Het kat en ik’. Na het boek beginnen we met een tekendictee. Daarna plakken, stempelen en schrijven we er uitbundig op los. Uiteindelijk voegen we onze beelden en woorden samen tot een prachtig zelfgemaakt, Japans gevouwen, boekje.