BoekStart

Het begint met lezen

De Bibliotheek heeft veel leuke boeken speciaal voor kinderen van 0 tot 2 jaar.
BoekStart laat ouders en verzorgers ontdekken dat het lezen van boekjes samen met hun baby erg leuk en leerzaam is.
Als de baby ongeveer drie maanden is stuurt de gemeente Huizen, Laren of Blaricum de speciale BoekStartbon.

Wat is Boekstart?

BoekStart laat ouders en verzorgers ontdekken dat het lezen van boekjes samen met hun baby erg leuk en leerzaam is. Als de baby drie maanden is stuurt de gemeente Huizen, Laren of Blaricum de speciale BoekStartbon. Met deze bon krijgt u een rondleiding in de bibliotheek en de baby wordt gratis lid. U ontvangt het speciale BoekStartkoffertje met 2 gratis boekjes voor de baby.

De bibliotheek heeft een ruime collectie babyboekjes. Deze bestaan uit zachte knuffelboekjes, badboekjes en harde kartonnen boekjes. Ook kunt u een film bekijken over hoe u kunt voorlezen aan jonge baby’s.

Gratis BoekStart VoorleesApp

BoekStartapp

Heb jij onze nieuwe BoekStartapp al op je Android-telefoon of Iphone? Hij staat boordevol video’s en heldere informatie over voorlezen. En natuurlijk vind je de nieuwste boeken- en voorleestips voor je baby, dreumes of kleuter in deze app.

Ook kan je jouw voorleesmoment vastleggen en heuse een voorleeswekker instellen die je er aan herinnert om op tijd voor te lezen en nieuwe boekjes te halen bij de bibliotheek

Haal gratis je Boekstart koffertje

Een gratis oranje koffertje met boekjes Als je baby ongeveer 3 maanden is, krijg je van de gemeente een speciale waardebon voor het BoekStart koffertje. Ga met deze bon naar de Bibliotheek, maak je baby lid en ontvang het gratis BoekStart koffertje.

Meer informatie


Zing mee met De Voorleestrom, een meertalig kinderliedje

You Tube

De Voorleestrom

Lees hier alles over ons leuke kinderliedje D e V o o r l e e s t r o m, een liedje in twaalf talen!
Door samen te zingen en voor te lezen groeit de emotionele band tussen jou en je kindje. Omdat er in ons land veel verschillende talen gesproken worden, is het liedje door bekende artiesten vertaald en gezongen.