Keuzelijsten

Handig op een rijtje

Terug naar Leestips

Zoek je inspiratie? Weet je het even niet meer wat je wil lezen.
Zoek je iets anders dan wat je altijd leest?
Onze collega Thom Schuitemaker maakt regelmatig keuzelijsten over diverse onderwerpen: Keuzelijsten voor e-books voor de e-reader of juist voor alle apparaten, over Scandinavische misdaadromans of over de Eerste Wereldoorlog. Over Waargebeurde verhalen en een keuzelijst van auteurs van christelijke romans.
 

Keuzelijst e-books vertaalde literatuur en klassiekers voor op e-readers

Keuzelijst e-books vertaalde literatuur en klassiekers voor op e-readers

In het kader van Zomerlenen hebben wij een keuzelijst e-books vertaalde literatuur en klassiekers voor je gemaakt. Het is een persoonlijke en random (in de zin van niet-alfabetische) keuze uit een groter aanbod. Belangrijke insteek voor deze keuzelijst is geweest dat alle opgenomen e-books minimaal zijn te downloaden als e-book voor je e-reader.  

Onze zomerse keuze uit het totale aanbod e-books

E-book zomer 2018

De in deze keuzelijst besproken e-books kunnen gelezen worden op alle apparaten: op laptops/pc's, in de app op smartphone en tablets en als download op een e-reader.

Auteurs Scandinavische misdaadromans

Auteurs Scandinavische misdaadromans

In de laatste decennia heeft de Franse policier, de Amerikaanse hard boiled detective, de Engelse puzzel-detectives en grote stadsdetectives een enorme concurrentie gekregen van de prachtige, beeldende misdaadromans uit Scandinavië.

Wij hebben een actueel overzicht van alle auteurs van Scandinavische misdaadromans voor je gemaakt.

Themalijst WO I

De komende 4 jaar zal wereldwijd de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) worden herdacht. Er is veel over deze oorlog gepubliceerd.
Een hulpmiddel in de vorm van onze Themalijst WO I is daarbij wellicht handig.

Keuzelijst waargebeurde verhalen

De Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum heeft een aantal jaren een thematische Actuele Keuzelijst Waargebeurde verhalen gepubliceerd. De laatste editie van mei 2012 doet nu dienst als de (basis-)Keuzelijst Waargebeurde verhalen.  

Auteurs van christelijke romans

Overzicht van schrijvers van christelijke romans, thrillers, young adult en jeugdboeken.