Publieksaanschaf

aanschaf van nieuwe boeken

Terug naar leestips

Regelmatig geven wij iemand 100 euro om boeken te kopen die nog niet (of onvoldoende) in onze collectie aanwezig zijn, maar waarvan hij of zij vindt dat deze daarin niet mogen ontbreken.  


De keuze van de Filosofische Leeskring Blaricum

Filosofische Leeskring Blaricum

De Filosofische leeskring Blaricum is ontstaan op initiatief van een groep geïnteresseerde lezers in samenwerking met de Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum.

Lees meer

Publieksaanschaf door Marian Mookhoek, cliënt Visio Elizabeth Kalishuis

De keuze van Marian Mookhoek

Regelmatig geven wij iemand 100 euro om boeken te kopen die nog niet (of onvoldoende) in onze collectie aanwezig zijn, maar waarvan hij of zij vindt dat deze daarin niet mogen ontbreken.

Lees meer

De keuze van Cees Croes

De keuze van Cees Croes

De voorzitter van Alzheimer Nederland, afd. Gooi en omstreken kocht zes boeken over dementie en Alzheimer, incl. een dichtbundel en een prentenboek voor kinderen.

Lees meer

Bijzondere Engelstalige peuter- en kleuterboeken voor peuteropvang Poppins’

De keuze van peuteropvang Poppins’

Medio januari opende peuteropvang Poppins’ haar deuren in de Kamperfoelieschool aan de Delta in Huizen. Speciaal aan deze peuteropvang is dat er een deel van de dag tijdens de activiteiten beginnend Engels gesproken wordt met de peuters vanaf 2 tot en met 4 jaar.

Lees meer


Publieksaanschaf Elan College Huizen: een school voor jongeren die op hun tenen lopen in het regulier onderwijs

De keuze van leerlingen en staf van het Elan College in Huizen

Leerlingen en staf van het Elan College in Huizen dat - samen met de bibliotheek - actief inzet op het plezier in lezen. Dit heeft o.a. al geresulteerd in een geslaagd bezoek van schrijver Khalid Boudou en een presentatie over de geschiedenis van stripboeken. Voor onze rubriek publieksaanschaf kiest de onderbouw voor spanning en avontuur, de bovenbouw voor spannend en realistisch en de staf voor een bijzonder praktisch boek over lesgeven.

Lees meer


Publieksaanschaf van Marjan Leunissen-Hennis van Schrijfcreatie

Ik wil mijn passie voor schrijven graag delen met anderen. Daarom geef ik met mijn bedrijf ‘Schrijfcreaties’ cursussen en workshops in creatief schrijven.

De keuze van Marjan Leunissen-Hennis

Ik wil mijn passie voor schrijven graag delen met anderen. Daarom geef ik met mijn bedrijf ‘Schrijfcreaties’ cursussen en workshops in creatief schrijven. Dat doe ik onder meer in de bibliotheek van Huizen. In mijn lessen laat ik schrijfliefhebbers ervaren hoe leuk het is om te spelen met taal.

Lees meer