Bibliotheek Huizen Laren Blaricum

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

De bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum is een actieve en marktgerichte organisatie die zich ten doel stelt kwalitatief hoogwaardig bibliotheekwerk te verrichten voor de gemeentes Huizen, Laren en Blaricum, middels bibliotheekvestigingen in Huizen en Laren. Het werkgebied van de bibliotheek omvat 63.000 inwoners. Circa 24% van de bevolking is ingeschreven bij de bibliotheek.

Team

Een team van 25 medewerkers verzorgt de uitgebreide dienstverlening aan individuele leners, scholen, groepen en instellingen in het werkgebied. De kunstuitleen in de bibliotheek Huizen valt ook onder directievoering van de bibliotheek.
 

Bestuur

Het stichtingsbestuur telt permanent zes bestuursleden, die woonachtig zijn in Huizen, Laren of Blaricum. De huidige voorzitter van het stichtingsbestuur is mevrouw L. Tijhaar uit Huizen. De heer C. Kranenberg, uit Blaricum, vervult de functie van secretaris en de heer P. van de Kerkhof, woonachtig in Blaricum, is penningmeester.
De directievoering van de bibliotheek is in handen van mevrouw P. Gmelig Meyling.

Klanten geven bibliotheken een 8 als cijfer

Eind 2019 namen 1000 bezoekers van de van bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum en bibliotheek Gooi en meer (met vestigingen in Eemnes, Gooise meren, Weesp en Wijdemeren) deel aan een klein klanttevredenheidsonderzoek.

Lees meer

Jaaroverzicht 2021

In het jaarverslag is te zien dat de bibliotheek in 2021 relevanter dan ooit werd. En essentieel, want we mochten tijdens de laatste lockdown open blijven, voor de lezer, maar vooral voor iedereen die ons hard nodig had. Voor de informatie, voor de hulp en vooral ook als plek, om gewoon even fijn onder de mensen te zijn! 

Jaarverslag

Meerjarenplan 2021-2024

Voor ons is de kern van de opgave als bibliotheek dat we bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van de inwoners in onze gemeenten. Daar zetten we ons dagelijks  voor in.
 

Certificering 2020-2024

Certificering helpt bibliotheken om inzicht te krijgen in het dagelijkse werk en in de continuïteit van de bibliotheek. De bibliotheek toont aan dat zij aan haar toekomst werkt.

Samenwerking

De bibliotheek werkt met haar team van deskundige en enthousiaste medewerkers zoveel mogelijk samen met andere partijen om de lokale verankering te vergroten. Bijna de helft van de publieksgerichte activiteiten zoals lezingen of voorlichtingsbijeenkomsten komt tot stand in samenwerking met plaatselijke partners.

Lees meer

Culturele ANBI status

ANBI

Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum heeft de culturele ANBI-status en dat kan u een aantrekkelijk belastingvoordeel opleveren. Wij informeren u daar graag over.
Lees meer