KDV Koningskinderen

Samenwerking met de bibliotheek Huizen Laren Blaricum. In de vestiging ‘De Kleine Prins’ in Laren en de vestiging ‘Goudlokje’ in Huizen is een 'mini-bibliotheek' gevestigd, waar de kinderen dagelijks hun bibliotheekboekjes kunnen uitkiezen. De collectie wisselt meerdere keren per jaar en wordt afgestemd op de verschillende seizoenen en leeftijdsgroepen (0-12 jaar).

Zowel de bibliotheek als het kinderdagverblijf Koningskinderen te Laren onderstrepen het belang van Lezen en voorgelezen worden.

Dit draagt in grote mate bij aan de ontwikkeling van kinderen. De woordenschat en het taalgevoel worden vergroot en het inbeeldingsvermogen wordt gestimuleerd. Kinderen raken vertrouwd met taal, alleen al door te luisteren naar een verhaal. Boeken krijgen iets spannends, want met letters en woorden kun je 'toveren'!

Koningskinderen legt in haar werkzaamheden van oudsher op verschillende manieren een accent op het voorlezen van sprookjes en verhalen, onder andere uit de verzameling van de gebroeders Grimm. Door de handen ineen te slaan met de Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum, kan de toegevoegde waarde van (voor)lezen nog beter tot uiting komen.

Minibibliotheek

In de vestiging ‘De Kleine Prins’ in Laren en de vestiging ‘Goudlokje’ in Huizen is daarom een 'mini-bibliotheek' gevestigd, waar de kinderen dagelijks hun bibliotheekboekjes kunnen uitkiezen. De collectie wisselt meerdere keren per jaar en wordt afgestemd op de verschillende seizoenen en leeftijdsgroepen (0-12 jaar). De kinderen brengen daarnaast een paar keer per jaar een bezoekje aan de bibliotheek. Daar krijgen zij uitleg over de boeken en worden ze voorgelezen door een echte bibliothecaris. Bovendien worden alle kinderen die bij Koningskinderen staan ingeschreven automatisch (en tot 6 jaar kosteloos) lid van de bibliotheek.