Atelierroutes

Kunst in Huizen, Laren & Blaricum

Atelierroute Huizen

In de Kunstuitleen / Openbare Bibliotheek in Huizen wordt jaarlijks gedurende een week een overzichtstentoonstelling ingericht met werk van alle deelnemende kunstenaars. Deze expositie kan dienen als startpunt van een route door de hele gemeente Huizen, in het oude dorp en de nieuwbouwwijken. De bezoekers kunnen op hun gemak een keuze maken voor de ateliers die ze willen bezoeken. Ook de scholen maken gebruik van de overzichtstentoonstelling door hun leerlingen met gerichte vragen met de kunstwerken kennis te laten maken.

Michiel Linders, voorzitter van de Atelierroute Huizen:

“Het is elk jaar weer een feest om de overzichtstentoonstelling in de Bibliotheek in te richten. We zijn blij dat we hier de veelzijdigheid van het werk van de deelnemende kunstenaars heel laagdrempelig aan een breed publiek kunnen tonen.”

Atelierroute Laren

De Atelierroute Laren is een initiatief van Stichting Atelierroute Laren. Tijdens de Atelierroute Laren stellen de kunstenaars in Laren hun ateliers open. De centrale expositie vindt elk jaar plaats in de (H)art galerij in het Brinkhuis, waar geïnteresseerde bezoekers informatie over de route kunnen ophalen en op de MultiTouch tafel alvast een voorproefje kunnen krijgen van wat er in de ateliers te zien is.

Atelierroute Blaricum

De Atelierroute Blaricum is een initiatief van de Stichting kunst en cultuur Blaricum. De stichting heeft tot doel het bevorderen van de kunst en cultuur in Blaricum in het algemeen en het behartigen en bevorderen van de artistieke belangen van alle kunstenaars (in alle mogelijke kunstrichtingen) in het bijzonder.