Hart van Laren

De culturele ontmoetingsplaats in Laren, voor jong en oud en alle lagen van de bevolking – het Brinkhuis is er voor iedereen. U vindt er een keur aan activiteiten: in het Theater, Muziekcentrum Schering & Inslag, de Bibliotheek, het Atelier in de Kloostertuin of gewoon in onze gezellige Foyer voor koffie, verse appeltaart, netwerken, lunch of een borrelplankje met een goed glas wijn. En bij mooi weer is het heerlijk vertoeven in de sfeervolle tuin.

Sinds september 2012, met de opening van het Brinkhuis is het Hart van Laren compleet. Het Hart van Laren wordt gevormd door

• Muziekcentrum Schering & Inslag, de plek waar alle muzikale activiteiten van het Hart van Laren worden georganiseerd. Met vaste deelnemers zoals de muziekverenigingen St jan en MCC, accordeon vereniging Aurora en de Gooische muziekschool is er een divers aanbod.
  • Sportzaal Thuisbasis van tafeltennis vereniging Laren, overdag in gebruik voor leerlingen van College de Brink. Maar ook geschikt als vergaderruimte.
  • Het Brinkhuis Het gezicht van het Hart van Laren, thuisbasis voor de bibliotheek en de Volksuniversiteit. Ook alle Versa welzijnsactiviteiten worden vanuit het Brinkhuis georganiseerd.

In het Brinkhuis een gezellige foyer, dat leerwerkbedrijf is voor scholieren van college de Brink en een theatertje. De Bibliotheek werkt nauw samen met de andere instellingen en maakt volop gebruikt van de prachtige locaties en enthousiaste initiatieven die worden ontplooid.