Historische Kring Blaricum

De website van de Historische Kring Blaricum biedt uitgebreide informatie over de activiteiten, lezingen, actualiteiten, de actualiteitenagenda en meer.

De Historische Kring Blaricum is opgericht op 14 mei 1982. Behoud van het Blaricumse erfgoed in een zo compleet mogelijk archief is de doelstelling. Enthousiaste vrijwilligers zijn voortdurend bezig met onderzoek en registratie of dragen de bevindingen uit met lezingen en het periodiek Deelgenoot.

In de loop van het bestaan van de Kring is een groot aantal omvangrijke publicaties verschenen; we noemen Het Eeuwboek, Het Hooibergenboek, Groeten uit Mooi Blaricum, waarin opgenomen een selectie van ruim 1800 originele ansichtkaarten van Blaricum plus een DVD met een groot aantal afbeeldingen van ansichtkaarten die niet in het boek zijn afgedrukt.

In het onderkomen van de Historische Kring Blaricum worden gedurende het hele jaar wisselende exposities en tentoonstellingen gehouden. Tevens worden dorpswandelingen georganiseerd onder leiding van een deskundige gids.