Computers in de bibliotheek

Maak gebruik van de computermogelijkheden in de bibliotheek

In de bibliotheek Huizen en Laren staan diverse computers klaar voor gebruik door de bibliotheekleden en bezoekers. Deze speciale publiekscomputers zijn voorzien van de meest gebruikte programma’s. Met eventuele vragen kunt u bij onze medewerkers terecht.

Voor het gebruik van de computers wordt 0,02 per minuut berekend.

Met een bibliotheekpas en internetpas krijg je een kwartier gratis per dag computergebruik/internet. Voor printen of langer gebruik van de publiekscomputer is een tegoed op de pas nodig.

Internetpas

In de bibliotheek Huizen en Laren kun je gebruik maken van de publiekscomputer met een internetpas. De internetpas is gratis te verkrijgen bij onze medewerkers. Als je wilt printen of langer dan een kwartier gebruik maken van de publiekscomputer, dan kun je een tegoed op de pas zetten via de betaalautomaat.

Voordelen?

• Het tegoed blijft onbeperkt geldig
  • Kwartier gratis gebruik computer/internet per dag
  • Deze pas is uw eigendom. Zorg dat uw gegevens bekend zijn. Bij verlies kan de pas worden geblokkeerd.
  • Uitgesteld printen.

Kopiëren & printen
zwart-wit A4       € 0,10
kleur  A4             € 0,50

zwart-wit A3       € 0,20
kleur  A3             € 1,00

per kwartier*     € 0,30
*eerste 15 minuten gratis per dag voor bibliotheekleden en gebruikers van een internetpas

Inloggen

Met je bibliotheekpas en internetpas kun je inloggen op de publiekscomputers in Laren en Huizen. Je kan ook inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord, maar ook met je lenerspasnummer en pincode Dankzij de persoonlijke inlogcode kunnen uw bestanden beveiligd worden opgeslagen tegen onbevoegde inzage. (na 24 uur verwijderd)

Wil je je inloggegevens wijzigen?

Log in onder Mijn bibliotheek en wijzig wachtwoord of gebruikersnaam

Digitale bronnen raadplegen

De Bibliotheek heeft een uitgebreide digitale collectie. Diverse databanken kun je op de publiekcomputers in de bibliotheek bekijken en raadplegen. Enkele databanken zijn ook thuis via het internet te raadplegen.