Vacature VoorleesKracht

Voorleeskrachten zijn vrijwilligers die regelmatig verhalen, poëzie of artikelen voorlezen aan ouderen met een vorm van dementie.

Startdatum: in overleg 

De ouderen genieten van het luisteren naar een stem en gesprekken over herinneringen waarmee de relatie tussen vroeger en nu levend wordt gehouden. Het voorlezen en het gesprek over het eigen verhaal kunnen een belangrijke impuls geven aan belevingsgerichte zorg.

VoorleesKrachten krijgen regelmatig vakkundige trainingen aangeboden, ontvangen een gratis bibliotheekabonnement om gebruik te kunnen maken van de collectie en een vrijwilligerscontract.
Er is overleg tussen vrijwilligers, activiteitenbegeleiders en bibliotheekmedewerkers om ervaring en informatie uit te wisselen. Ook is er jaarlijks een Inspiratiebijeenkomst voor het team VoorleesKrachten.

Momenteel zijn er per direct twee vacatures voor een Voorleeskracht bij De Marke De Meenthoek en er is een vacature bij Domus Magnus Slingerbosch te Huizen. De teams bestaan uit 3-4 personen, zodat we de continuïteit van de activiteit bij de instelling kunnen garanderen. Er is een voorleesstructuur van één keer per week (De Marke/De Meenthoek), en één keer per 3 weken (DM Slingerbosch). Dit betekent voor jou als VoorleesKracht dat je één keer per maand of één keer per 6-8 weken voorleest. Het kost je [max] 1 uur per maand plus de voorbereidingstijd.

Vacatures per direct

Momenteel zijn er per direct twee vacatures voor een Voorleeskracht bij De Marke De Meenthoek en er is een vacature bij Domus Magnus Slingerbosch te Huizen.
De teams bestaan uit 3-4 personen, zodat we de continuïteit van de activiteit bij de instelling kunnen garanderen. Er is een voorleesstructuur van één keer per week (De Marke/De Meenthoek) en één keer per 3 weken (DM Slingerbosch). Dit betekent voor jou als VoorleesKracht dat je één keer per maand of één keer per 6-8 weken voorleest. Het kost je [max] 1 uur per maand plus de voorbereidingstijd.


Wil jij jouw voorleeskracht delen?

Je kan contact opnemen met seniorenspecialist Dasja Koot, bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum, via of (035) 525 74 10 (di-ochtend, wo hele dag en vr-ochtend).