Online aanbod voor kinderen & jongeren

Terug

Minecraft Challenge #16

BiebBouwers

Minecraft Challenge #16: Bouw je eigen selfie
Een foto van jezelf maken en op Snapchat of Instagram posten, zou dat
ook in Minecraft kunnen? Volgens de BiebBouwers kan dat zeker!

BiebBouwers Minecraftchallenge

De leukste luisterboeken

Luisterboeken

Download de gratis app Online Bibliotheek op je tablet of smartphone en luister naar boeken van o.a. Carry Slee, Annie M.G. Schmidt, Jet Boeke, Marjet Huiberts en Ted van Lieshout.

Online bibliotheek app

Online bibliotheek

e-books voor de jeugd

Met een jeugd lidmaatschap van de bibliotheek kun je gratis e-books en luisterboeken lenen. Lezen én luisteren waar en wanneer je maar wilt?  

E-books en luisterboeken

Kinderpodcasts

kinderpodcasts.nl

Het platform Kinderpodcasts biedt kinderen, ouders en media-opvoeders een veilig en vertrouwd aanbod gratis podcasts voor kinderen. Kinderen die naar podcasts luisteren, komen even helemaal los van hun scherm, tablet en smartphone.

Kinderpodcasts

Junior Einstein

Junior einstein

Met Junior Einstein kun je online oefenen voor alle vakken van de basisschool! Bijvoorbeeld voor Begrijpend lezen, Topo en Rekenen. Superhandig dus! Log in met je Bibliotheekaccount.

Junior Einstein

Werkstuk maken

Werkstuk maken bibliotheek.nl

Zoek je een informatie voor je werkstuk? We helpen je graag. Kijk maar eens op deze pagina. Daar vind je een heleboel leuke informatie. Je kunt zoeken op onderwerp. Veel plezier!

Werkstuk & Spreekbeurt

Voorleesfilmpjes

Van prachtige geanimeerde prentenboeken tot leerzame spelletjes. Altijd spannende, avontuurlijke en informatieve voorleesboeken. Bekijk de voorleesfilmpjes van de Voorleeshoek, Bereslim en SchoolTV.

Met je Bibliotheekaccount kun je onbeperkt genieten van alle filmpjes. Handig en leuk!

voorleesfilmpjes

Voorleesfilmpjes

Voor jongeren

Lezen voor de lijst

lezen voor de lijst

Een groot deel van de titels van 'Lezen voor de lijst' zijn ook als e-book of als luisterboek beschikbaar voor bibliotheekleden.
Doe ook gelijk de niveautest 12-15 of de niveautest 15-18 jaar.

Lezen voor de lijst

Podcast Sprekende Letteren

Sprekende letteren

Luister thuis naar je favoriete schrijvers en dichters vanuit hún huis in deze thuisblijfeditie van de podcast. In elke aflevering hoor je een verhaal, essay of poëzie uit het literair tijdschfift De Gids, voorgelezen door de auteur zelf.

Sprekende letters

Vlogboek

Vlogboek

Vlogboek is een YouTube-kanaal waar vlogger Jörgen de Nederlandse literatuur bespreekt. In inmiddels meer dan honderd video’s vertelt hij over boeken, auteurs, literatuurgeschiedenis en -wetenschap en allerhande boeken en schrijvers.

Vlogboek

Uittreksel­bank

Ruim 2.700 uittreksels van Nederlandstalige en buitenlandse literatuur en zo'n 360 auteursportretten.

Uittrekselbank

Luisteren voor je lijst

Luisteren voor de lijst

Luisterboeken voor de lijst luisteren kan vanaf nu in één app. Download de gratis online Bibliotheek-app op je mobiel en log in met je lenerspas en wachtwoord.

Alle luisterboeken voor de lijst