Online aanbod voor leerkrachten

Terug

Als de school dicht is...

Laat je elke dag tien minuten voorlezen door bekende kinderboekenschrijvers! Huisarrest is de tiendelige online verhalenserie over kinderen die in quarantaine moeten vanwege een virus.  

Naar Huisarrest

Mijn ‘stereotypetjes’!

een lijst met boekentips voor basisschool

Maak kennis met mijn ‘stereotypetjes’! Op deze pagina kun je een aantal typen kinderen* vinden, die van een bepaald soort boeken houden. Zij hebben allemaal hun eigen tiplijst: een lijst met boekentips!  

Naar de tiplijsten

Leesplezier

7 Pijlers voor leesplezier

Kinderen ontwikkelen leesplezier vanuit beleving. Leer hen genieten van een verhaal. Nog meer handige tips om leesplezier te vergroten

7 Pijlers voor leesplezier

KlasCement

Klas=Cement

Op KlasCement.net vind je massa’s inspiratie en concreet materiaal dat je onmiddellijk kan inzetten, zoals handige tips over leren op afstand maar ook leuke activiteiten voor het kleuteronderwijs.

Wil je weten hoe je een educatieve video maakt? Ook daar krijg je volop tips over!
 

KlasCement

Knutsel- en doe-tips

Kinderboekenweek Knutsel en doe tips

Al jaren maakt de Kinderboekenweek lesmateriaal, knutsel en doe-tips bij de boeken die centraal hebben gestaan tijdens de campagnes. Omdat er zoveel leuke knutsel en doe-tips in staan biedt de Kinderboekenweek nu een aantal gratis lessen aan die de afgelopen jaren gebruikt zijn.

Knutsel en doe tips

De Digitale Voorleestas

Digitale voorleestas

Lees mee vanuit onze Digitale Voorleestas met prentenboeken & doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes. Samen lezen was nog nooit zo leuk! Ga actief aan de slag aan de hand van een mooi prentenboek.

Digitale Voorleestas